WEBKWESTIE PRETPARK

OPDRACHT

Afbeelding van zh3ao40 via Pixabay

Je werkt samen in een groepje van 4 mensen.

Je gaat op zoek naar informatie over pretparken en over wat jullie daaraan zouden willen veranderen.

Je moet ook nadenken over wat je allemaal in een pretpark wilt doen en natuurlijk moet het allemaal wel kunnen, dus een reisje naar de maan, zou wel heel spectaculair zijn, maar is voorlopig nog onmogelijk als attractie in een pretpark.

De man wil graag antwoord op de volgende vragen:

  1. Noem 3 voorbeelden van bestaande attracties die jullie leuk vinden. Laat daar een plaatje of foto van zien. Wat is er leuk aan?
  2. Noem 3 voorbeelden van bestaande attracties die jullie niet leuk vinden, laat ook daar een plaatje of foto van zien. Wat is er niet leuk aan?
  3. Zoek de openingstijden van drie bestaande pretparken en zijn die het hele jaar door hetzelfde? Zouden jullie de openingstijden anders willen?
  4. Zoek de entreeprijzen van drie bestaande pretparken. Is dat een goede prijs? Waarom?
  5. Wat voor soort attracties moeten er in het nieuwe pretpark komen staan? Maak een lijstje van 5 soorten attracties die er zeker in moeten.
  6. Wat voor soort winkels moeten erin komen? Maak een lijstje van 3 soorten winkels die er zeker in moeten.
  7. Wat voor soort eetgelegenheden moeten erin komen? maak een lijstje van 3 soorten eetgelegenheden die er zeker in moeten.
  8. Welke thema-pretparken zijn er? Bedenk een nieuw thema voor een nieuw pretpark.
  9. Beschrijf hoe je de attracties van vraag 5 in jullie thema zouden kunnen verwerken.
  10. Zouden er in het pretpark nog speciale acties moeten komen? Bijvoorbeeld toneelstukken, wedstrijden of concerten. Welke?

Maak van elke vraag een hoofdstuk in je verslag, waarin je de vraag beantwoord en beschrijft hoe jullie tot dat antwoord zijn gekomen en waar jullie allemaal hebben gezocht.

Ga verder naar werkwijze